Joghurt vagy tejföl: egy szakértő elmondja, hogy mi egészségesebb a szervezet számára

A szakértő szerint nem lehet megmondani, hogy valami egészségesebb, mint egy másik, csak a saját ízlésünkre kell hagyatkozni.

A fő különbség azonban a zsír mennyiségében van, ezért érdemes óvatosnak lenni.

A joghurt összetétele a következő:

58 kcal
4,1 g fehérje
3 g zsír
3,7 g szénhidrát

A tejföl tartalmaz:

206 kcal
2,8 g fehérje
20 g zsír
3 g szénhidrát

A tejföl és a joghurt hatása a szervezetre
A tejföl serkenti az étvágyat és szabályozza a gyomrot és a beleket. Sok kalciumot is tartalmaz, amely segít a csontok, körmök és fogak erősítésében és növekedésében.

A tejföl alapú borogatásokat és maszkokat a nők a kozmetológiában használják a bőr feszesítésére és fiatalítására, az arcszín javítására és a bőr feszessé tételére.

A tejföl meglehetősen zsíros termék, ráadásul bizonyos mennyiségű koleszterint tartalmaz, ezért nem ajánlott a tejföllel való visszaélés azoknak, akik fogyni szeretnének.

A tejföl rendszeres és túlzott fogyasztása a zsíranyagcsere megsértéséhez vezethet, am növeli a máj és az epehólyag terhelését.

A joghurt normalizálja a gyomor és a bél mikroflóráját, tejsavat termel, amely megakadályozza a kórokozó mikroorganizmusok elszaporodását a bélben, és gátolja a rothasztó mikrobák fejlődését, ezáltal csökkenti a toxicitást.

Ez az erjesztett tejtermék tökéletes a gyomor- és vastagbélgyulladásban szenvedők számára, amikor a szervezet nem termel elegendő enzimet.

A natúr joghurt mindenkinek ajánlott, mivel visszaadja az erőt, javítja az egészséget és növeli a várható élettartamot.

Elolvasom a cikket