A szakorvos eloszlatja a pezsgővel kapcsolatos népszerű mítoszt

A szakértő hozzátette, hogy ennek a terméknek az alkoholtartalma eléri a 12 fokot. Szerinte a buborékok miatt az etil-alkohol gyorsabban felszívódik, és néha gyorsabban pusztítja az emésztőrendszert és az agyat, mint a bor vagy a vodka.

A pezsgő egy alacsony alkoholtartalmú ital, amelynek erőssége 12 fok. De tartalmaz szén-dioxid buborékokat, amelyek segítenek az alkohol gyorsabb felszívódását a véráramba. A pezsgő buborékai nagyon károsan hatnak a GI traktusra, az összes belső szervre, néha gyorsabban tönkretéve azokat, mint a közönséges bor vagy vodka. Ne merje meginni – mondta Umnov.

A beszélgetőpartner emlékeztetett arra, hogy a pezsgő telített alkoholból áll hozzáadott cukorral, különösen az ital félédes változataiban. Szerinte ez hozzájárul a zsírok felhalmozódásához a szervezetben, és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához. Umnov hangsúlyozta, hogy a pezsgőtől leginkább a máj szenved.

A pezsgőrajongók a látás korai romlását kockáztatják. Az ember migrénes rohamot kaphat, megszűnhet a saját viselkedésének ellenőrzése. Azt se felejtsük el, hogy a gyomorban lévő bőséges mennyiségű pezsgő a bélben lévő ételek rothadását és hasi puffadást idéz elő – mondta Umnov.

Elolvasom a cikket