Három magyar triatlonista rajtolhat Párizsban

A hétvégi, nagyszerű magyar eredménnyel, Lehmann Csongor dobogós helyezésével záruló olaszországi világbajnoki futam után, hétfőn lezárta az olimpiai kvalifikációs időszakot a Nemzetközi Triatlon Szövetség.

A magyar triatlonsport erejét jelzi, hogy a kvalifikációs ranglistán elfoglalt helyezése alapján egy magyar nő mellett négy férfi lehetne ott Párizsban – erre rajtunk kívül csak a franciák, a spanyolok és a németek képesek –, de sajnos más sportágakhoz hasonlóan a triatlonban is limitálják, hogy egy nemzet hány kvótát kap. A hölgyeknél így végül egy, a férfiaknál két sportolónak szurkolhatunk.

A kvalifikációs időszak eredményei alapján a hazai szövetség elnöksége úgy döntött, hogy Kuttor-Bragmayer Zsanettet, Lehmann Csongort, Bicsák Bencét nevezi az olimpiára, a tartalék Dévay Márk. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk triatlonban, ennek kvalifikációja július 1-jén zárul.

A versenyzők a következő két hónap jelentős részét magaslati edzőtáborban töltik majd, közben a szakmai stáb próbál mindent megadni nekik, hogy a legtökéletesebb állapotban utazhassanak Párizsba. A triatlon – vagyis az úszás, a kerékpározás és a futás hármasára épülő sportág – az egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő olimpiai szakág.

Nem véletlen, hogy Párizs belvárosában, a Szajnában és a Szajna partján lesznek az olimpiai futamok, olyan körítéssel, amilyenről más sportágak talán csak álmodozhatnak.

Elolvasom a cikket