Mennyi fagyit ehetünk egy héten?

„Az egészséges emberek hetente akár négy adag fagylaltot is fogyaszthatnak, különösen a meleg napokon, de ne egyék meg az egész normát egy nap alatt. Ezt a finomságot nem az étellel együtt, nem az étel helyett, hanem a főétkezések között kell fogyasztani, mint önálló, a szervezetnek tetsző élvezetet. Akkor nem lesz semmilyen probléma, beleértve az anyagcsereproblémákat is. Figyelmesen nézze meg a termék összetételét, kerülje a mesterséges színezékeket, alkoholos molekulákat a készítményben, különösen, ha a finomságot gyermekeknek vásárolja” – mondta Margarita Koroleva dietetikus, a Szövetségi Orvosi és Biológiai Ügynökség professzora.

Az orvos szerint jobb, ha a házi készítésű fagylaltot maga készíti el bevált alapanyagokból.

„Mostanra sokat változott a fagylalt, mert megváltoztak az alapanyagok. A fagylaltot tejtermékekből kapjuk – ez nem teljes tej, ez lehet egy ital, amely sok cukrot tartalmaz az összetételben, adalékanyagokat, maguk a tehenek a növekedés során sok antibiotikumot kapnak, és a fagylalt összetételében is ezeket az összetevőket kapjuk” – magyarázta Koroleva.

Azt is megjegyezte, hogy a 2-es típusú cukorbetegségben, elhízásban és egyéni tejérzékenységben szenvedőknek óvatosnak kell lenniük a fagylalt kipróbálásakor.

Elolvasom a cikket