Putyin: A nyugati nagy hatótávolságú csapások súlyos következményekkel járhatnak

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, mit mond a NATO-főtitkár” – idézte Putyint az oroszhirek.hu. Az orosz elnök újságíróknak, hozzátette, hogy Stoltenberg még „nem szenvedett demenciában”, amikor Norvégia miniszterelnökeként (2005-2013) konstruktívan együttműködött Oroszországgal.

Putyin elmagyarázta, hogy a nagy hatótávolságú precíziós csapásokhoz űrfelderítő eszközökre van szükség – amelyekkel Ukrajna nem rendelkezik, az USA viszont igen –, és hogy a célzásukat már most is „magasan képzett szakemberek” végzik Nyugatról, ukrán részvétel nélkül.

„Tehát ezeknek a NATO-országok képviselőinek, különösen Európában, különösen a kis országoknak, tisztában kell lenniük azzal, hogy mivel játszanak” – mondta az orosz elnök, megjegyezve, hogy sok ilyen országnak „kis területe és nagyon sűrű lakossága van”.

Arra a kérdésre, hogy Oroszország nem hajlandó-e tárgyalni Ukrajnával, Putyin újságíróknak azt mondta, hogy a Nyugat ilyen jellegű állításai zavarba ejtők. „Mi nem utasítjuk el!” – mondta. „Már ezerszer elmondtam, mintha nem lenne fülük!”

Az ukrán fél 2022 márciusában elfogadott egy megállapodást Oroszországgal, majd nyilvánosan visszalépett és megtagadta a további tárgyalásokat – magyarázta Putyin. Kijev jelenlegi svájci „békekonferencia-törekvését” úgy jellemezte, mint egy kísérletet arra, hogy valamiféle nemzetközi támogatást kapjanak a teljesen irreális „békeplatformjukhoz”, ami nem működik.

Elolvasom a cikket