Yu Wang tudós és csapata azt vizsgálta, hogy a jótékony fitokemikáliákban gazdag narancshéj-kivonat csökkentheti a káros vegyi anyagok termelődését – számolt be a Medical Xpress.
A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a narancshéjkivonat hatékonyan elnyomta a káros anyagok termelődését. A kutatók a kivonatban egy feruloylputrescine nevű vegyületet is találtak, amely szintén jelentősen gátolja a káros vegyi anyagok termeléséért felelős enzimet.
„Ez egy új felfedezés, amely rávilágít a feruloylputrescin eddig fel nem ismert egészségügyi potenciáljára a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében” – kommentálta Wang.
„Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a narancshéj, amelyet a citrusiparban hulladékként dobnak ki, értékes, az egészséget elősegítő összetevőkké, például étrend-kiegészítőkké vagy élelmiszer-összetevőkké alakítható újra” – magyarázta Wang.