Dömötör Csaba: a kormány több fejlesztéssel támogatta Budapestet

MH/MTI
2024. május 30. csütörtök. 18:13

A politikus kiemelte: bár a Városháza szerint a kormány „kivéreztette” Budapestet, de túl azon, hogy milyen „óriási tartalékkal” vehették át a fővárost 2019-ben és „rekord iparűzési adóbevételt könyvelhettek el”, a kormány is több fejlesztéssel támogatta Budapestet.

A videó szerint megújult a többi között a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, a Kútvölgyi kórház, a Nyugati pályaudvar, a Városliget, a Várkert Bazár, a Hungexpo, az ELTE Márton Áron Szakkollégiuma, a 3-as metró, a Szépművészeti Múzeum, a Testnevelési Egyetem, a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Keleti pályaudvar utascentruma, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium, a Zeneakadémia, az Országos Onkológiai Intézet és az 1-es villamos vonala.

Látható továbbá a videón a megépült Magyar Zene Háza, a Budapesti Corvinus Egyetem Gellért Campusa, a Nemzeti Atlétikai Stadion, a Néprajzi Múzeum, a Városligeti Sportcentrum, az MVM Dome, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épülete is. Mindemellett megvalósult a fonódó villamoshálózat is – derül ki a videóból, amely a „Hajrá Magyarország! Éljen Budapest!” felirattal zárul.

Elolvasom a cikket