Tuzson Bence: Brüsszel nem küldheti a magyar fiatalokat az ukrán frontra

A napokban Tuzson Bence igazságügyi miniszter is Debrecenbe látogatott, aki az idei összbírói értekezletre érkezett a Debreceni Törvényszékre és a Debreceni Ítélőtáblára, és találkozott Debrecen polgármesterével, Papp Lászlóval is. „Papp László polgármesterrel régóta ismerjük egymást, mindenképp szerettem volna vele találkozni. Nagyon innovatív embernek ismertem meg, aki mindent megtesz Debrecenért, a saját városáért” – fogalmazott érdeklődésünkre az igazságügyi tárca vezetője. Kifejezte, a cívisváros vezetője kiváló munkát végez, és ezt a kormányzat is támogatja. Bízik benne, hogy június 9-én a választópolgárok továbbra is a Fidesz–KDNP debreceni jelöltjeinek adnak bizalmat, hogy béke és biztonság legyen, s Debrecen továbbhaladjon a fejlődés útján.

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy Debrecen az ország második fővárosa, Budapest után a legjelentősebb város, amely képes központi szerepet betölteni a régióban. Gazdasági, társadalmi és kulturális szinten is egyre fejlettebb a város. Ezúton is gratulálok Papp Lászlónak mindezért” – mondta Tuzson Bence.

Az európai parlamenti választás kapcsán kijelentette: hatalmas a tétje! Brüsszel nem küldheti a magyar fiatalokat az ukrán frontra!

Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta, soha nem volt még ekkora jelentősége az EP-választásnak, mint most. Emlékeztetett, több mint két éve tart szomszédunkban az orosz–ukrán háború, amelyről az elején azt hittük, lokális lesz, ám az Európa és a világ egyre jobban bekapcsolódott ebbe a konfliktusba. „Egy évvel ezelőtt se gondoltuk volna, hogy komolyan felvetődhet annak a lehetősége, hogy az Európai Unió katonákat küldjön ebbe a háborúba. Nemrég viszont Emmanuel Macron nyilatkozott arról, fontolóra vette, hogy rávegye az európai országokat, közvetlenül avatkozzanak be Ukrajnában” – mutatott rá. Manfred Weber, az Európai Parlament egyik frakciójának, az Európai Néppártnak a vezetője pedig annak lehetőségét vetette fel, hogy egy közös európai sorozáson alapuló hadsereget kell létrehozni, bevetni Ukrajnában.

Elolvasom a cikket