A főétkezések közötti nassolás elterjedt szokás, de veszélyes következményekkel jár. Szergej Malozemov, az Élő ételek című műsor szerzője és házigazdája a Sputnik rádiónak elmondta, mennyire veszélyes az ilyen étkezési magatartás – írta meg a news.ru.
A szakértő szerint a rossz időben történő nassolás nagy probléma. Súlyos betegségek kialakulásához vezet, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, a rák és az elhízás. A szakértő hozzátette, hogy a szervezetnek szüksége van az étkezések közötti szünetekre, hogy megtisztuljon.
„Nemrég Amerikában végeztek egy tanulmányt arról, hogy hány kalóriát kap az ember az étkezések közötti nassolásból. Kiderült, hogy akár napi 500 kilokalóriát is. Ez egy átlagos nő napi adagjának egyharmada, illetve egy férfi esetében egynegyede” – magyarázta Malozemov.
Az édes nassolnivalókat tartják a legkárosabbnak. A szakértő azt tanácsolta, hogy éhség esetén válasszunk a zöldségek, például a sárgarépa vagy az uborka közül.