Az orosz légvédelem két ukrán MiG-29-es repülőgépet lőtt le

A légvédelem 50 ukrán drónt, 23 HIMARS rakétát, két Tocska U rakétát, egy Neptun rakétát és három francia gyártmányú Hammer légibombát semmisített meg az elmúlt nap folyamán – olvasható az oroszhirek.hu oldalán az orosz védelmi minisztérium közleménye alapján.

„Az elmúlt nap folyamán orosz taktikai repülőgépek, pilóta nélküli légi járművek, rakétaerők és tüzérségi egységek eltaláltak egy P-18-as radart, amelyet légi célok, valamint ellenséges csapatok és felszerelések felderítésére és követésére terveztek 103 körzetben” – áll a közleményben.

Az orosz Dnyepr harccsoport az elmúlt nap folyamán négy ukrán dandárt győzött le a Herszon és Zaporozsjei területen, az ellenség 70 katonát veszített – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Az orosz Északi harccsoport öt ukrán dandárt győzött le és hét ellentámadást vert vissza az elmúlt nap folyamán, aminek következtében az ellenség 190 katonát veszített – közölte közleményében az orosz védelmi minisztérium.

„Az Északi harccsoport egységei folytatták az ellenséges védelem mélyébe hatolását. Az ukrán fegyveres erők 57. motorizált gyalogos dandárjának és 92. rohamdandárjának, a 36. tengerészgyalogos dandárnak, a 125. területi védelmi dandárnak és a 13. nemzeti gárdista dandárnak az erőit és felszerelését támadták a Harkovi területen található Malje Prohodi, Gatiscse, Lipci és Neszkucsne közelében.

A minisztérium szerint Ukrajna 190 katonát, két páncélozott járművet, köztük egy amerikai gyártmányú Stryker járművet, három gépjárművet és egy Buk rakétarendszert veszített. Ezenkívül egy Bogdana 155 mm-es önjáró löveg, egy lengyel gyártmányú Krab 155 mm-es önjáró löveg és egy D-20-as 152 mm-es löveg találatot kapott az ellentüzérségtől.

„A Keleti harccsoport egységei javítottak a frontvonalbeli pozícióikon. <…> Az ukrán fegyveres erők tizedik hegyi támadó brigádjának támadását visszaverték a Donyecki Népköztársaságban lévő Razdolovka közelében” – áll a közleményben.

A minisztérium szerint az ellenség 290 katonát, két páncélozott harcjárművet és két gépjárművet veszített. Ezenkívül egy amerikai gyártmányú M198 155 mm-es tarackot, egy brit gyártmányú FH-70 155 mm-es vontatott ágyút és három D-30 122 mm-es tarackot ért találat az ellentűzben. Ezen kívül három tábori lőszerraktárat semmisítettek meg az elmúlt nap folyamán.

Ukrajna akár 465 katonát, egy harckocsit és három páncélozott harcjárművet is veszített az orosz Nyugati Harccsoport műveletei során – közölte az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Elolvasom a cikket