Dráma Párizsban: Djokovic majdnem elvérzett

Djokovic ezzel beérte Roger Fedeert a megnyert Grand Slam-meccsek örökranglistáján: 369 győzelemmel állnak fej-fej mellett az élen, Serena Williams 367 győzelemig jutott.

A siker nem sokon múlott. Djokovic 7:5, 4:1 arányban vezetett, de nem tudta lezárni a második játszmát. Musetti felállt a hátrányból, majd behúzta a rövidítést is, és kiegyenlített.

Sőt, a zónában játszó olasz lendületből továbbment, és produkált egy makulátlan harmadik játszmát, amelyet 6:2-re megnyert, és amely után már ő vezetett 2-1-re a szetteket tekintve.

Djokovic azonban – olvasható a beszámolóban – belefogott „egy aprólékos, szisztematikus szabadulási kísérletbe. Az elején lassan, pontról-pontra haladt, majd az energiák egyre inkább átfordultak a javára. 6:3-mal egyenlített, a döntő játszmában pedig már hengerelt, és 6:0 lett a vége.”

A szerb 4 óra és 29 pernyi játék után könnyebbülhetett meg maximálisan, ekkor szakadt ki belőle a feszültség egy olyan üvöltés formájában, amilyet még tőle is ritkán hallunk. Ez volt a tizedik ötszettese, amit megnyert a Garroson.

Elolvasom a cikket