Lassan ölő méreg lehet Trump számára a New York-i ítélet

Az újrázni készülő exelnök támogatottsága 48 órával azután, hogy egy esküdtszék bűnösnek találta, három különböző közvélemény-kutatás szerint visszaesett.

A YouGov közvélemény-kutató intézet azt állítja, az amerikai felnőttek 50 százaléka szerint bűnös, míg 30 százalék szerint nem. További 19 százalék azt mondta, hogy bizonytalan, a felmérés hibahatára plusz-mínusz 2,3 százalék.

Figyelemre méltó, hogy a republikánusok 15 százaléka is bűnösnek véli, a függetlenek 48 százaléka, a demokraták 86 százaléka gondolja ugyanígy.

A Morning Consult pénteken végzett közvélemény-kutatása szerint a regisztrált szavazók 54 százaléka helyesli az esküdtszék ítéletét, míg 39 százalék nem, és a 2220 megkérdezett 51 százaléka szerint a republikánus párt esélyes jelöltjének be kellene fejeznie elnökválasztási kampányát, míg 43 százalék szerint nem.

Egy másik, csütörtök és péntek között a Reuters/Ipsos által végzett felmérésben a republikánusok öt százaléka és a függetlenek 21 százaléka jegyezte meg, hogy kevésbé valószínű, hogy Trumpra szavazna a bűnössége miatt.

Elolvasom a cikket