Már a brit baloldalnak is elege van a migránsokból

A Konzervatív Párt szóvivője azt mondta: „Ez az az ember, aki minden bevándorlási törvényt rasszistának nevezett, és 139 alkalommal szavazott a szigorúbb határellenőrzés ellen”.

A toryk tehát heves támadást indítottak Keir Starmer ellen a bevándorlás csökkentésére tett ígéret miatt. A munkáspárti vezető a győzelmük esetén olyan törvények elfogadását ígérte, amelyek korlátozzák a bevándorlók alkalmazását és büntetik a jogszabályok kijátszását.

A tavalyi 685 ezres nettó migrációs számnak csökkennie kell Starmer szerint, aki fogadkozott: „ellenőrizni fogjuk határainkat, és segíteni fogjuk a brit vállalkozásokat abban, hogy elsősorban briteket alkalmazzanak”.

A Munkáspárt vezetője ezzel a lap szerint a „hagyományos konzervatívok” területére lépett, és többször bírálta a kormányt, amiért az nem sikerült csökkentette a bevándorlók számát.

Yvette Cooper árnyék-belügyminiszter szerint a brit gazdaság egyes ágazatai „nagymértékben függnek a külföldi munkaerő-felvételtől”, mivel „az Egyesült Királyság munkaerőpiaca csődöt mondott”.

Hozzátette: „Úgy gondoljuk, hogy a migrációt csökkenteni kell, és ez a terv, amelyet Keir felvázolt, erre irányul.”

„Az elmúlt öt évben a konzervatívok alatt megháromszorozódott a bevándorlás, és ennek középpontjában a munkavállalási célú migráció nagymértékű növekedése áll, és ez azért van, mert alapvetően nem sikerült kezelni a képzettségi hiányosságokat, és kezelni a munkaerőpiac egyes problémáit” – mondta a miniszterelnök.

Elolvasom a cikket