Németországban kilakoltatják az ukrán menekülteket

Amikor kitört az ukrajnai háború, és ukránok százezrei áramlottak Németországba, sok támogatást kaptak, most azonban az ukrán menekültek egyre inkább háttérbe szorulnak a migránsok miatt: 1700-an kaptak felszólítást, hogy hagyják el a szászországi Érchegységben lévő lakásukat, hogy helyet csináljanak az újonnan érkezetteknek – írja a RMX News.

A Magyar Nemzet lapszemléje szerint a járási hivatal Zschopau, Aue és Marienberg városokban 650 címre küldött ki felmondólevelet, amelyben közölték a bérlőkkel, hogy július közepén menniük kell, és a helyükre Szíriából, Afganisztánból és Törökországból érkező, jelenleg menekültügyi eljárás alatt álló migránsokat fognak beköltöztetni.

A probléma, hogy a rendelkezésre álló menekültügyi lakások 90 százaléka foglalt – hívja fel rá a figyelmet a V4NA hírügynökség.

A levélben, amelyet az ukránok kaptak, az áll, hogy korábban figyelmeztették őket, hogy keressenek új lakásokat, és azt írták: „Ezért ezúton felszólítjuk önöket, hogy… június 15-én 12 óráig hagyják el a rendelkezésükre bocsátott lakást.”

Elolvasom a cikket