A gyógynövényes alkohol, amely az egészségre jótékony lehet

Magyar Tibor
2024. június 3. hétfő. 4:27

A Jägermeister 1934 óta létezik, azóta népszerűsége töretlen. Összetevői titkosak, mindössze annyi biztos, hogy 56 különböző gyógynövényből készül. Megalkotása óta nem változott az összetétele és ízvilága. A Jägermeister főzése során az összetevőket ledarálják, összekeverik, majd néhány napig 70 százalékos alkohol és víz keverékében áztatják, amíg a növényi vegyületek ki nem vonódnak. A 35 százalékos alkohol igazán hatással lehet egészségünkre. A folyamatot körülbelül öt-hat héten át ismétlik, amíg a tonik alapja elkészül, majd egy évig tölgyfahordókban tárolják, mielőtt az egészet vízzel, alkohollal, cukorral és karamellel keverik.

Eredetileg emésztésjavítóként és köhögéscsillapítóként hasznosították.

Igaz, a receptje titkos, pár összetevőről lehet tudni. A sokak által szeretett gyomorkeserűben van csillagánizs, édesgyökér, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, koriander, keserű narancshéj, vörös szantálfa, ginzeng, sáfrány, koriander, levendula, borókabogyó és csipkebogyó.

Igaz, alkoholról beszélünk, és mint minden alkohol, a Jägermeister rendszeres nagy mennyiségű fogyasztása függőséghez vezethet, sokan úgy gondolják, hogy mértékkel fogyasztva jót tesz az egészségünknek.

Rendszeres fogyasztása gyulladáscsökkentő lehet, emellett javíthatja az emésztést, segíthet a pihentető alvásban és a krónikus köhögés mérséklésében is nagy segítségünkre lehet.

Elolvasom a cikket