Börtönbe is kerülhet Biden

MH
2024. június 3. hétfő. 16:13
Frissítve: 2024. június 3. 16:17

Az esküdtek kiválasztásával megkezdődött a Delaware állambeli Wilmingtonban a Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden elleni per, amelyet három rendbeli illegális fegyvertartással kapcsolatos szövetségi bűncselekmény miatt indított David Weiss különleges ügyész – számol be róla az ABC News amerikai hírtelevízió.

A vádirat szerint 2018 októberében Hunter Biden tudatosan hazudott a fegyvervásárláshoz szükséges adatlapon, ezzel kapcsolatos a három vádpont közül kettő. A harmadik szerint annak ellenére tartott fegyvert, hogy akkoriban droghasználó volt, ami az amerikai törvények szerint illegális.

Az ügyészek rövid tárgyalásra számítanak, Hunter Biden jogi csapata azonban természetesen mindent megtesz ügyfelük tisztára mosásáért. A bíróságon pénteken tartott egyeztetés során az ifjabbik Biden ügyvédei kérték a bíróságot, hogy védencük életének bizonyos részleteit, például az arkansasi gyermektartási ügyét, a haditengerészettől való elbocsátását, vagy az extravagáns életstílusát ne tárják az esküdtek elé, hogy elkerüljék a „tisztességtelen előítéletek” kialakulását – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Elolvasom a cikket