Egy sorozatgyilkos farmja

Egy razzia során a rendőrség körülbelül tízezer darab emberi maradványt tárt fel a farmon, többségükben zúzott és elégetett csonttöredékeket, amelyek tinédzser fiúkhoz és fiatal férfiakhoz tartoztak, akiket Baumeister az 1980-as és 1990-es években rabolt el és gyilkolt meg.

Közel 30 évvel azután, hogy Baumeister öngyilkosságot követett el, miközben menekült a rendőrség elől, a hatóságok még mindig az áldozatok azonosításán dolgoznak. A Hamilton megyei halottkém, Jeff Jellison nemrégiben bejelentette, hogy az 1996-ban a farmon talált emberi maradványok Jeffrey A. Joneshoz tartoztak, aki 1993-ban tűnt el. Jones a harmadik áldozat, akit az utóbbi hónapokban azonosítottak.

A halottkém továbbá elmondta, hogy további négy DNS-profilt találtak Baumeister birtokán, amelyeket még nem azonosítottak, így az áldozatok száma legalább 12 lehet.

Mivel sok maradványt égetett és összezúzott állapotban találtunk, a nyomozás rendkívül nehéz; azonban a rendőrség és a törvényszéki szakértők elkötelezetten dolgoznak az ügyön – tette hozzá Jellison.

A sorozatgyilkos háromgyermekes édesapa volt.

Baumeister, aki üzletember és háromgyermekes apa volt, az 1980-as évektől kezdve vadászott tinédzserekre és férfiakra Közép-Indianában. Jelentések szerint legalább 25 embert gyilkolhatott meg, és a „Brian Smart” álnevet használva csábította magához az áldozatait. Az utóbbi hat hónapban a halottkém hivatalának sikerült azonosítania három áldozatot: Jeffrey A. Jones mellett Allen Livingstonot, aki 27 éves volt, amikor 1993 augusztusában eltűnt, és Manuel Resendezt, akinek 1996-ban, 34 éves korában veszett nyoma.

Tinédzser fiának köszönhetően derült fény az igazságra

Baumeister 1988-ban költözött a farmra családjával. Borzalmas titka akkor derült ki, amikor tinédzser fia egy emberi koponyát talált és megmutatta édesanyjának. Kezdetben a felesége akadályozta a rendőrséget a birtok átkutatásában, de később, amikor egyre több bizonyíték gyűlt össze a férfi ellen, elvált tőle. A rendőrség végül átkutatta a farmot Baumeister távollétében, és számos áldozat maradványait találták meg. A férfi, aki akkor 49 éves volt, Kanadába menekült, miután letartóztatási parancsot adtak ki ellene, és ott öngyilkosságot követett el. Sosem vádolták meg a gyilkosságokkal, és az öngyilkos levelében sem vallotta be a bűncselekményeket.

Az azonosítatlan csontok és csonttöredékek tárolás alatt álltak, amíg Jellison 1996-ban úgy nem döntött, hogy újra megnyitja az ügyet. A hatóságok továbbra is fáradhatatlanul dolgoznak, hogy az áldozat családjainak hosszú idő után méltó lezárást biztosítsanak.

Elolvasom a cikket