Ezeket az ételeket ne vigyük magunkkal a strandra

A legutolsó dolog, amire az ember vágyik egy jó kis vízparton töltött nap után, hogy a sürgősségin kössön ki ételmérgezés miatt. Pedig erre megvan az esély, ha olyan ételeket viszünk magunkkal a strandra, amelyek könnyen megromolhatnak a nagy melegben. Egy orvos megosztotta, melyek azok az ételek, amelyeket érdemes otthon hagyni, ha úgy döntünk, hogy víz közelében töltjük a napot.

Ezeket az ételeket ne vigyük magunkkal a strandra:

1. Tejtermékek és lágy sajtok

A tejtermékek, különösen a lágy sajtok (pl. brie, camembert) és a joghurtok gyorsan megromlanak, ha nincsenek megfelelően hűtve. A melegben ezek az ételek könnyen baktériumokkal szennyeződhetnek, amelyek ételmérgezést okozhatnak. Ha mindenképp szeretnénk magunkkal sajtot vinni, válasszunk keményebbekből, amelyek kevésbé hajlamosak a romlásra.

2. Nyers húsok és halak

A nyers húsok és halak különösen veszélyesek lehetnek, mivel ezek gyorsan megromlanak és könnyen ételmérgezést okozhatnak. Ha grillezni szeretnénk a strandon, győződjünk meg róla, hogy a húsok jól átsültek, és megfelelő hűtőládában tartjuk őket, amíg el nem készülnek.

3. Tojásos ételek

A majonézes saláták, tojásos szendvicsek és más tojás alapú ételek szintén könnyen megromlanak a melegben. A tojás kiváló táptalaja a szalmonellának, ami komoly betegségeket okozhat. Ehelyett válasszunk inkább olyan ételeket, amelyek nem tartalmaznak tojást, vagy készítsünk friss szendvicseket közvetlenül a strandon.

4. Krémes sütemények és desszertek

A krémes sütemények, torták és más desszertek, amelyek tejszínt, krémet vagy más tejterméket tartalmaznak, szintén gyorsan romlanak a melegben. Ha édességet szeretnénk magunkkal vinni, válasszunk inkább olyan süteményeket, amelyek nem tartalmaznak tejterméket vagy krémet, például kekszeket vagy gyümölcsöt.

5. Majonézes szendvicsek és saláták

A majonéz gyorsan megromlik a melegben, ezért a majonézes szendvicseket és salátákat érdemes elkerülni. Ha mégis ilyen ételeket szeretnénk fogyasztani, győződjünk meg róla, hogy jól hűtött állapotban tartjuk őket, és közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el azokat – írja a New York Post.

Elolvasom a cikket