II. Erzsébet királynő egyik legemlékezetesebb pillanata Károlynak köszönhető

Akkoriban már nem volt jó állapotban II. Erzsébet királynő, de 2022 júniusában a néhai brit uralkodó minden erejét összeszedte, hogy csatlakozzon a fiához és a királyi család többi tagjához a Buckingham-palota erkélyén – írja az elle.hu.

II. Erzsébet királynő élénkzöld ruhába öltözve, elérzékenyülve üdvözölte a rajongókat, és ez volt élete utolsó megjelenése a Buckingham-palota erkélyén. Ez a történelmi pillanat azonban majdnem nem történt meg, ám Károly herceg – ma III, Károly király – nem hagyta annyiban a dolgot. Ő volt az, aki felhívta az édesanyját, és megkérte, hogy ne hagyja ki azt, hogy a rajongóit köszönti. II. Erzsébet királynő több programot is lemondott előtte, mert már nem érezte jól magát.

Néhány órával előtte született meg a döntés

A királynő csak három órával az erkélyes megjelenés előtt döntött úgy, hogy Londonba megy. Nem érezte magát valami fényesen, de a walesi herceg felhívta őt, és azt mondta neki, hogy tényleg el kellene jönnie, ha tud. Elmondta neki, hogy nagyon sokan elszántan várják őt, és sikerült meggyőznie – nyilatkozta akkoriban egy bennfentes a Daily Mailnek.

Erzsébet királynő az erkélyes megjelenése után azt mondta, hogy mélyen meghatódott, amiért ennyien vele ünnepeltek az uralkodásának 70. évfordulóján. A brit uralkodó 2022 szeptemberében hunyt el Balmoralban, ahol még a két idősebb gyermeke, Károly és Anna el tudtak tőle búcsúzni.

Elolvasom a cikket