Kiderült melyik az egyetlen alkohol, amely elnyomja a daganat növekedését

Az orvosok fő ajánlása a vörösbor fogyasztásával kapcsolatban, hogy az ital legyen természetes, és mennyisége ne haladja meg a napi egy pohárral. Ez az adag bor jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, segíti az emésztést, csökkenti a depressziót és a rák kockázatát – írja a Sports.kz.

Amint azt a szakértők megjegyzik, a vörösbor az, amely a szervezet számára jótékony hatású anyagokat tartalmaz, de a fehérborok kevésbé pozitív hatással vannak az emberi egészségre. A vörösbor rezveratrolt és pterostilbént tartalmaz, amelyek szintén öregedésgátló hatással bírnak.

„Az öregedésgátló előnyeikről azt gondolják, hogy erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetők. Befolyásolják a telomerkopást – a sejtek osztódását a kromoszómák végén –, amelyről ismert, hogy az öregedéssel jár. Ezen túlmenően a rezveratrol pozitív hatással van a sejtek öregedésére is, amely folyamat az abnormális sejtek replikációjának kudarcát okozza. A sejtek öregedése megakadályozza, hogy az abnormális sejtek rosszindulatú daganatokká fejlődjenek” – magyarázta dr. Fox.

Hozzátette, hogy a resveratrol aktivál bizonyos enzimeket, amelyek szerepet játszanak az öregedés elleni küzdelemben. Ez az anyag csökkenti az oxidációt, csökkenti a krónikus gyulladást, javítja a szív- és kognitív funkciókat, és elnyomja a daganat növekedését.

Elolvasom a cikket