Mégis menesztette Momir Ilicset a Veszprém

MH/ MTI
2024. június 3. hétfő. 22:55

Xavier Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként – számos egyéb trófea mellett – a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg. Az elmúlt három idényben a Dinamo Bucuresti vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa-liga negyedik helyezés a mérlege. Szerződése még egy évig kötné a Dinamóhoz.

„Xavi Pascual távozik a Dinamótól. Óriási ajánlatot tett neki a Veszprém, már csak a kivásárlási összegről tárgyalunk, de szerintem nem lesz semmi probléma. Nincs módunk megtartani őt, és erkölcsileg nem is lenne helyes. Elmondta, hogy hatalmas ajánlatot kapott, csúcsátigazolásokra is elegendő pénzt, és vannak ott olyan, számára kedves játékosok, akiket Barcelonában ő nevelt – nyilatkozta a fanatik.ro oldalon Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke.
A fanatik.ro beszámolója szerint Pascual veszprémi szerződése négy évre szól. Egy másik román sportportál, a gsp.ro értesülései szerint Pascual havi 30 ezer euró feletti fizetést fog kapni a Veszprémnél, két éven belül Bajnokok Ligáját kell nyernie, a klubnak pedig 200 ezer eurót kell fizetnie a Dinamónak.
Utódja a román fővárosban egy másik spanyol edző, David Davis lett, aki a Veszprémet és az északmacedón Vardar Szkopjét, illetve Egyiptom válogatottját is irányította már.
A Telekom Veszprém vezetőedzője az elmúlt három idényben Momir Ilics, segítője Gulyás Péter volt. Mérlegük két bajnoki cím és három kupagyőzelem. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe egyszer tudtak bejutni. Utóbbi idén nem sikerült, ezért az elégedetlen szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték a klubvezetéstől, hogy ne hosszabbítsák meg Ilicsék lejáró szerződését.

Elolvasom a cikket