„Miért ne képviseltem volna a magyar vállalatok érdekeit?”

MH/MTI
2024. június 3. hétfő. 11:23

A tárcavezető az angolai kollégájával közös sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban feltett újságírói kérdésre válaszolva arról számolt be, hogy sok magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalat folytat komoly tevékenységet Oroszországban, számos cégnek ebből, vagy épp az országba irányuló exportból származik a bevételei jelentős része.

„És hogyha most az Európai Unió büntetővámokat léptet életbe az oroszokkal szemben a mezőgazdaság terén, az oroszok erre reagálni fognak. Ismerjük őket, sokszorosan is reagálni fognak” – figyelmeztetett.

„A kérdésem az, hogy miért ne képviseltem volna én a magyar vállalatok érdekeit?” – fogalmazott.

Szijjártó Péter rámutatott, hogy az orosz válaszintézkedések azzal a kockázattal járnak, hogy az érintett hazai cégek tevékenysége nehezebbé válik vagy egyenesen ellehetetlenül.

„És miért lenne érdekünk nekünk, magyaroknak az, hogy magyar vállalkozásokat nehéz helyzetbe hozó intézkedésekhez adjunk támogatást?” – tette fel a kérdést.

„Értem én azt, hogy az ellenzék nem a magyar nemzeti érdekeket képviseli. Értem én, hogy nekik nem számítanak a magyar munkaadók érdekei, de nekünk meg számítanak” – mondta.

„Nekem nem volt érdekem, hogy a liberális mainstreamhez való alkalmazkodásért esetleg járó buksisimogatást behúzzam, mert hát az kit érdekel? Engem inkább az érdekelt, hogy a magyar vállalatok érdekeit, és ezáltal a magyar gazdaság érdekeit képviseljem” – összegzett.

Elolvasom a cikket