Milliárdos hitelből fizettek jutalmakat Pécsett

A pécsi baloldali önkormányzat arról beszél, hogy visszafizette az előző városvezetés kamatmentes támogatását, csakhogy ők 8,5 milliárdos kamatozó hitelt vettek fel. Erről a hitelösszegről viszont hallgatnak a pécsi városházán – írja a Baranya Vármegyei Hírportál, a bama.hu

A Péterffy Attila városvezetésében is szerepet vállalók és háttéremberek is nyakig benne voltak abban a korszakban, amikor a szocialista önkormányzat több mint 40 milliárdos adósságot halmozott fel Pécsen. A nyomasztó hitel ellenére 3,1 milliárdos jutalmat osztottak ki a városházán, és az MSZP-s Meixner András, Kunszt Márta és Tóth Bertalan alpolgármesterek összesen tízmilliós nagyságrendben kaptak ténykedésükért jutalmat a saját maguk alkotta városvezetéstől.

Ezek a szereplők ma is megtalálhatóak a volt MSZP-s miniszterelnökkel, Gyurcsány Ferenccel szövetkező Péterffy Attila pécsi polgármester környezetében.

A baloldal részéről egyébként azzal védekeznek, hogy már kétmilliárdot az előző önkormányzat is felhasznált, csakhogy ők a megválasztásuk utáni második évben már ennek a négyszeresét vették fel. Ráadásul, amíg a korábbi állami támogatás nem kamatozott, az EIB-hitel igen, ezért a város adósságszolgálatát jelző dokumentumból kiderül, hogy 2046-ig összesen mintegy 16 milliárdot kell visszafizetni. Az idei választást követő években jöhet a feketeleves: 2027-től hosszú évekig milliárdhoz közeli tételben kell a hitelt visszafizetni!

Elolvasom a cikket