Szörnyethalt az utas, aki leugrott a világ legnagyobb sétahajójáról + VIDEÓ

A férfi a Royal Caribbean Icon of the Seas hajójának ötödik szintjén lévő futópályáról ugrott le az egyhetes út első napján – mondta a személyzet egyik tagja, amikor a hajó szombat reggel visszatért Miamiba.

A férfi holttestét egy furgonnal szállították a Miami-Dade megyei halottkémi hivatalba. A rendőrök a kikötőben kihallgatták a személyzetet és más utasokat, valamint átnézték biztonsági kamerák felvételeit.

Amikor a férfi május 26-án leugrott, az érzékelő rendszer szinte azonnal működésbe lépett. Az egyik őr a biztonsági kamera felvételén is látta a férfit ugrani.

Ilyenkor a kapitány dönt, hogy megáll-e és visszafordul-e, ő megtette – mondta a személyzet egyik tagja.

Objektum doboz

Miután megszólalt a riasztás, a hajó biztonsági csapata egy mentőcsónakkal indult a férfi után.

A biztonsági csapat többi tagja előre meghatározott megfigyelőhelyeken állomásozott, hogy 360 fokos pásztázást végezzenek és a parti őrséget szintén tájékoztatták, akik kiküldtek egy repülőgépet a helyszínre.

A hajón mentősök, ápolók, sürgősségi orvosok, sőt, még egy sebész is volt – valamint minden olyan életmentő orvosi felszerelés, amely egy kórházban is megtalálható – mondta a The Postnak a hajó orvosi csapatának egyik tagja.

A fedélzeti orvos az utast halottnak nyilvánította, miután a holttestét az orvosi részlegre szállították.

Holttestét ezután a fedélzeti hullaházban tárolták, amely nyolc fiókkal van felszerelve.

A fedélzeten nem volt más haláleset az egyhetes út során, amely során megálltak Hondurasban, Mexikóban és a Bahamákon.

A hatalmas hajóról – amely akár 7600 vendéget és 2350 fős személyzetet is befogad – leszálló többi utas elmondta, hogy a hajóút hátralévő részében a férfi tiszteletére imakört tartottak.

Nem ismertem őt, de szörnyen éreztem magam miatta – mondta Janine Pernell, egy atlantai utas.

Pernell egyike volt annak a körülbelül 20 embernek, akik részt vettek a kis megemlékezésen, amelyet a fedélzeten tartottak.

Csak fogtuk egymás kezét, és imádkoztunk, hogy a család vigaszt és békét találjon. Rengetegen sírtak. Úgy éreztük, hogy ez volt minden, amit tehettünk – tette hozzá.

Elolvasom a cikket