Vadászgépeket, drónokat, lokátorokat likvidált az orosz légvédelem

A légvédelem 50 ukrán drónt, 23 HIMARS rakétát, két Tocska–U rakétát, egy Neptun rakétát és három francia gyártmányú Hammer légibombát semmisített meg, de eltalált egy P–18-as lokátort is az elmúlt 24 órában – tájékoztatott az oroszhirek.hu.

Az orosz Dnyepr harccsoport az elmúlt nap folyamán négy ukrán dandárt győzött le a Herszon és Zaporozsjei területen, az ellenség 70 katonát veszített – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

„A Dnyepr harccsoport egységei csapást mértek az ukrán fegyveres erők 65. gépesített dandárjának, a 128. hegyi rohamdandárjának, a 15. nemzeti gárdista dandárnak és a 38. tengerészgyalogos dandárnak az erőire és felszerelésére Rabotine északi részén, valamint Zserebjanka és Novopokrovka közelében a Zaporizsjai területen és Antonovka közelében a Herszoni területen” – teszi hozzá a közlemény.

A minisztérium szerint az ukrán hadsereg legalább 70 katonát, hat gépjárművet, egy amerikai gyártmányú M777 155 mm-es légvédelmi ágyút, egy Mszta–B 152 mm-es légvédelmi ágyút, egy Akacija 152 mm-es önjáró löveget, egy Gvozgyika 122 mm-es önjáró löveget és egy amerikai gyártmányú M119 105 mm-es légvédelmi ágyút veszített.

A hadijelentésben az is napvilágot látott, hogy a központi csapatcsoport felszabadítja Umanszke települést a Donyecki Népköztársaságban, az északi harccsoport öt ukrán dandárt győzött le, illetve, hogy a keleti harccsoport előnyösebb pozíciókat vett fel.

Elolvasom a cikket