A legegészségesebb lábszár

A marhahúsnak számtalan előnye van. Magas a cinktartalma, amely a pajzsmirigy hormonjainak előállításához alapvető szükségletű, emellett alapvető szerepe van az immunrendszer erősítésében, serkenti a haj- és körömnövekedést, erősíti a májat és a veséket.

A fehérje- és vastartalma is nagyon magas és kiváló foszforforrás, amely a jó fogak és csontok alapja.

Ennek a húsnak magas a CLA zsírsav tartalma, amely meggátolja a zsír felszívódását és fokozza az anyagcserét és zsírégetést.

Nézzük, hogyan tudunk lábszárpörköltet készíteni. A vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük, vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott lábszárat és a hozzávalókat. Az ízesítésnél ügyeljünk arra, hogy az erőspaprika ne nyomja el a szegfűszeg ízét. Az egészet puhára főzzük, majd száraz vörösbor hozzáadásával rövid, sűrű szaftra főzzük.

Sós burgonyával vagy friss kenyérrel kínáljuk.

Elolvasom a cikket