A Magyar Folklór Háza Pécsett a Zsolnay-negyedben épülhet meg

2024. június 4. kedd. 20:49

Csizmadia 2030: várjátékok, folklórház, színházfelújítás

Csizmadia Péter 30 pontból álló vállalásai között a kulturális ágazatot érintően is komoly támpontokat adott meg, amennyiben megválasztják. A nemzeti, polgári oldal pécsi közös polgármesterjelöltje lényeges, a város jövőjét meghatározó fejlesztésekben gondolkodik e téren is.

A városlakók véleménye alapján készült a Pécs2030 program, amelyet Csizmadia Péter, a Fidesz–KDNP–ÖPE polgármesterjelöltje mutatott be. A nemzeti oldal érvelése szerint a magyar államiságon belül elfoglalt helye kötelezi őket arra, hogy Pécs a magyar kultúra fellegváraként, a kultúra városaként a magyar folklórt is megőrizze. Ennek érdekében a nemzeti oldal létrehozza a Magyar Folklór Házát.

Ennek helyszíne a Zsolnay-negyedben is lehet, vagy akár más, az önkormányzathoz tartozó, a városban meglévő, esetlegesen átalakításra, felújításra szoruló épületnek a belakásával ez a kérdés megoldható. A Magyar Folklór Háza pedig elsődleges támasza lesz Athinay Simon nevét viselő pécsi várfesztiválnak.

Hiszünk abban, hogy Pécsnek az ezeréves történelmi múltjára, épített és kulturális örökségére kell helyezni a város marketingjét, mert ezzel tudunk kiemelkedni a többi magyar nagyváros közül – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Elolvasom a cikket