A tudósok megtalálták a módját, hogy 11 perc alatt megszabaduljanak a másnaposságtól

A sydneyi meditációs szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy egy szokatlan módszer nemcsak a kellemetlen tünetek enyhítésében segít, hanem 11 perc alatt leküzdheti a másnaposságot is. Erről az Aspects című kiadvány számolt be.

Rory Kinsella sydney-i meditációs szakértő szerint ősi relaxációs gyakorlata áttörést jelent a másnaposság leküzdésére szolgáló ismert házi gyógymódok között. Kinselle azt állítja, hogy mindössze 11 perces meditáció képes helyreállítani az energiát és leküzdeni az alkoholfogyasztás kellemetlen hatásait.

Sőt, a tudósok már bebizonyították, hogy a rendszeres meditáció csökkenti a szorongást, a depressziót és a fájdalmat, jelentősen erősíti az immunrendszert, kompenzálja az alváshiányt, a gyakorlás közbeni összpontosítás pedig hatékonyan segít megbirkózni a stresszel. Kutatások kimutatták, hogy a meditáció helyreállítja az agysejteket, növeli a szürkeállomány mennyiségét, lehetővé teszi az agy számára, hogy lelassítsa a stresszre adott reakcióit, javítja a koncentrációt, a tanulást és a memóriát.

Elolvasom a cikket