A vakbélgyulladás öt rejtett jele

Mi az a vakbél?
A vakbél egy kis csőszerű szerv, amely a vastagbélhez kapcsolódik. Rendeltetése továbbra is rejtély, de a gyulladás súlyos következményekkel járhat.

A vakbél gyulladása akkor következik be, ha valami elzárja ezt a csőszerű tasakot, megzavarva a vérkeringést és növelve a nyomást. Ennek az állapotnak a figyelmen kívül hagyása a szerv megrepedéséhez és fertőzéshez vezethet.

Milyen jeleket nem szabad figyelmen kívül hagyni?
Fájdalom a jobb alsó hasüregben, mivel a vakbél a test jobb alsó részén helyezkedik el, fájdalmat érezhet ezen a területen.

Christy Sionz sürgősségi orvos elmondta, hogy a fájdalom általában a köldök közelében kezdődik, majd a has jobb alsó oldalára vándorol, és idővel egyre élesebbé és erősebbé válik.

Székrekedés vagy hasmenés
Supriya Rao gasztroenterológus szerint a vakbélgyulladásban szenvedő betegeknél székrekedés vagy hasmenés jelentkezhet. Ezek váratlan tünetek lehetnek, amelyekre érdemes odafigyelni.

Alacsony hátfájás
A rossz hír az, hogy a fájdalom a hát jobb oldalára is átterjedhet. Ez utánozhatja a gerincproblémákkal vagy más krónikus hátproblémákkal járó kellemetlenségeket. Egyeseknél ez a fájdalom a combhajlítóban vagy a végbélben is jelentkezhet.

Étvágytalanság
Ha azt veszi észre, hogy nem érzi magát olyan éhesnek, mint korábban, akkor valószínűleg étvágytalanságot tapasztal. Ez gyakran a vakbélgyulladás korai jele.

Fájdalom mozgás közben
Egy másik váratlan tünet lehet a mozgás közbeni fájdalom.

A vakbélgyulladásból eredő fájdalom nem múlik el magától, és általában rosszabbodik olyan mozgások hatására, mint a lehajlás, tüsszentés vagy köhögés.

Elolvasom a cikket