Az alkohol, amely erősíti az immunitást és szabályozza a koleszterint

A hideg évszakban fontos az immunrendszer megfelelő állapotban tartása. És ezen nem a fokhagyma, a citrom vagy a gyömbér segít, hanem egy ízletes, kellemes és egészséges alkoholos ital. A legfontosabb dolog az, hogy emlékezzen az adagokra, és ne változtassa a kezelést ivássá.

Az orvosok szerint tehát a nyirkos és hűvös idő beálltával kényeztetheti magát egy pohár száraz vörösborral, vagy készíthet belőle meleg és aromás forralt bort – írja a clutch.ua.

Az orvosok biztosak abban, hogy a bor erősítheti az immunrendszert. És a legjobb megoldás a vörös, száraz, természetesen. A lényeg a resveratrol csodaanyag, ami a szőlőhéjban található és a fiatalság elixírjeként ismert, csökkentheti a vércukorszintet, gátolja a beteg sejtek fejlődését és küzd a gyulladásokkal.

Ezenkívül a resveratrol egy erős antioxidáns, amely javítja a vérkeringést, a szívizom működését, tonizálja az ereket, és megakadályozza a koleszterinszint növekedését a szervezetben.

Az orvosok azt javasolják, hogy forralt bor formájában igyanak bort. A vörösbort felmelegítjük, hozzáadjuk a citromhéjat és a fűszereket – fahéjat és szegfűszeget. Ezek az összetevők antimikrobiális hatást fejtenek ki, és növelik a szervezet erejét.

A szegfűszeg és a fahéj segít megbirkózni a kékséggel – csökkentik a stresszt és megnyugtatják az idegeket. Ráadásul egy kis pohár forró bor után nyugodtabb és pihentetőbb lesz az alvás.

Fontos megjegyezni az adagokat. Az orvosok azt mondják, hogy a nők esetében a maximális mennyiség egy pohár, a férfiaknál pedig kettő.

Elolvasom a cikket