Bűnügyi felügyeletet kapott Gyárfás Tamás

A másodfokú bíróság végzése azt jelenti, hogy a Fenyő János megöletéséért elítélt Gyárfás ezután nem hagyhatja el Magyarországot, és rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen.

„Az emberölés bűntette miatt Gy. T. és társa ellen folyamatban levő büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a 2024. június 4-én meghozott végzésével az elsőfokú bíróság határozatát megváltoztatva elrendelte Gy. T. elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a másodfokú eljárás befejezéséig. Az elsőrendű vádlott engedély nélkül Magyarország közigazgatási területét nem hagyhatja el, lakó- és tartózkodási helyét nem változtathatja meg. Köteles továbbá hetente egy alkalommal a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon személyesen jelentkezni” – írja közleményében a Fővárosi Ítélőtábla.

Az elsőfokú ítélet kihirdetése után az ügyész kérte Gyárfás letartóztatását, amit azzal indokolt, hogy az egykori baloldali megmondóembernél fenn áll a szökés, elrejtőzés veszélye. Akkor ezt nem rendelték el, ezért az ügyészség fellebbezett, ezt pedig most a Fővárosi Ítélőtábla részben megalapozottnak találta, mert úgy ítélte meg, hogy az „elérhetetlenné válás” veszélye jelenleg megállapítható. Ahogy fogalmaznak, a bíróság korábban tévedett, amikor úgy gondolta, hogy a kedvező személyi körülmények miatt nem áll fenn a szökés lehetősége, ugyanis a szökés, elrejtőzés veszélyét csökkentik ugyan, de teljesen nem zárják ki.

Elolvasom a cikket