Ezért fontos a megfelelő színű mosogatószivacsot használni

A tisztítás, takarítás nem is olyan kicsi univerzumában természetesen a mosogatószivacsok is előkelő helyet foglalnak el. A színük, ahogy említettük már, nem mindegy, hiszen minden szín csiszolórétege más és más. Így könnyen kiválaszthatja, hogy az adott feladathoz, felülethez melyik szivacs a legalkalmasabb, melyikkel tisztíthat hatékonyan anélkül, hogy megsértené a tisztítandó felületet.

  • Sárga szivacs

Ez a leglágyabb felületű, így ideális a kényes üvegáruk és porcelánok mosogatásához, amelyek könnyen megkarcolódhatnak.

  • Kék szivacs

Ez a szín azt jelzi, hogy a szivacs még mindig elég gyengéd ahhoz, hogy ne tegyen kárt az üvegben és a finomabb felületekben, de a könnyű szennyeződéseket is hatékonyan eltávolítja.

  • Piros, narancssárga, rózsaszín szivacsok

Ezek a színek közepes csiszolóhatású szivacsokat jelölnek. Ezek a legelterjedtebbek, sokoldalúan használhatók, beleértve az edényeken lévő makacsabb foltok eltávolítását is, hiszen erősek, de még mindig nem karcolnak.

  • Zöld szivacs

A legkeményebb, legerősebb dörzsfelületű szivacsokat jelöli, amelyeket az odaégett és rászáradt ételmaradékok eltávolítására terveztek. Ezeket a szivacsokat óvatosan kell használni, különösen az érzékeny felületeken.

Elolvasom a cikket