Ezért nem viselhette Katalin hercegné a Spencer tiarát

1981-ben volt III. Károly király és Diana hercegné esküvője. A hercegné az esküvőn megtörte a hagyományokat, és nem egy, a brit királyi család ékszergyűjteményéből származó tiarát, hanem inkább egy családi ékszert viselt. A Spencer tiara az esküvőnek köszönhetően ismertté vált, az következő években pedig számos alkalommal viselte a hercegné – olvasható az Elle.hu oldalán.

Mivel egy nagyon különleges darabról van szó, ezért sokan arra számítottak, Katalin hercegné ezt fogja viselni az esküvőjén. Ám ehelyett a Cartier Halo Tiarával a fején jelent meg. Sokan nem értették az okát, de az igazság az, hogy hivatalosan nem viselhette, mivel a Spencer tiara nem része a hivatalos királyi gyűjteménynek.

A Spencer tiara Diana hercegné családjának az öröksége, amit már az egykori hercegné nagyanyja is viselt. Később számos nőn lehetett látni, legutóbb 2018-ban került elő, amikor Lady Celia McCorquodale esküvője volt, ő Diana hercegné unokahúga.

A királyi menyasszonyoknak mindig az uralkodó ajánl fel egy tiarát, amit az esküvő napján viselnek, mivel az említett ékszer a Spencer család tulajdona, ezért nem ajánlhatták fel neki. Harry herceg könyvéből kiderült, hogy Diana hercegné testvérei megemlítették Meghan Markle-nek, hogy viselhetné a tiarát, de inkább követte a hagyományokat, és a hivatalos királyi gyűjteményből választott.

Elolvasom a cikket