A kajszibarack olyan vegyületek egész sorát tartalmazza, amelyek védenek a rák, a szív- és érrendszeri, valamint a szembetegségek ellen is.
A sárgabarack sok természetes szerves pigmentet tartalmaz, például karotinoidokat, flavonoidokat és fenolt – írja a Sports.kz. Mint olvasható, ezek az anyagok támogatják az immunháztartást és védelmet nyújtanak a rák bizonyos formái ellen. Ráadásul az antioxidánsoknak köszönhetően a kajszibarackot szív- és érrendszeri, valamint a májat támadó kórságok ellen is bevethetjük.
A kajszibarackban, őszibarackban és szilvában található rost segít megelőzni a székrekedést és fenntartani a normál gyomor-bélrendszeri működést – írja a lap. Szólnak arról is, hogy a sárgabarack A-vitaminban gazdag, amely a szem egészségének védelméhez szükséges. A korábban említett karotinoidok pedig védelmet nyújtanak az ultraibolya sugárzás, a káros környezeti hatások és a nikotin ellen, valamint javítják a bőr minőségét és színét is.
Az orgánum hozzáteszi, nem csak a friss kivitel, de az aszalványok is pont ezt a hatást képesek elérni az emberben.