Kiderült, mi vár Macronra

Szerinte Franciaország NATO-szövetségesei nem állnak készen egy közvetlen konfrontációra Oroszországgal, és a francia társadalom sem volt felkészülve az ilyen döntésekre.

Az USA szerint Oroszország azért csaphat le a francia hadseregre, hogy megalázza Macront

Hockstader szerint Putyin a francia hadseregre mért csapásokat esélynek tekintheti arra, hogy megalázza Macront, aki jelenleg az egyik legagresszívabb oroszellenes nyugati vezető.

A kiadvány azt is megjegyzi, hogy Franciaország az egyik vezető fegyvergyártó, de egyelőre nem világos, hogy mit tud ajánlani a harcban kipróbált ukrán hadseregnek. Macron kemény retorikája ellenére Párizs kevesebb fegyvert szállít Ukrajnának, mint más NATO-szövetségesek.

A cikkíró azt írja, hogy Macron nem készítette fel az állampolgárokat arra a döntésre, hogy katonai kiképzőket küld Ukrajnába. Ráadásul szövetségesei sem támogatják, mivel nem akarnak közvetlen összecsapást Oroszországgal.

Franciaország bejelentette, hogy egy kiképzőkoalíciót tervez létrehozni Ukrajnának.

Május végén vált ismertté, hogy Macron koalíciót akar létrehozni az európai országok kiképzőiből, akiket Ukrajnába küldenének. A Le Monde című napilap szerint hetek, de akár napok kérdése is lehet, hogy francia és európai kiképzőket küldjenek az ukrán fegyveres erők (AFU) megsegítésére.

Újságírók azt találgatták, hogy Macron a szövetségesek normandiai partraszállásának 80. évfordulója napján, június 6-7-én jelentheti be a koalíciót.

Elolvasom a cikket