Megvan a legjobb fűszer a vércukorszint csökkentésére

Megjegyezte, hogy ennek a fűszernek a hatása összehasonlítható a gyógyszer hatásával.

„Kiderült, hogy az egyik legjobb fűszer a vércukorszint csökkentésére a fekete kömény. A feketekömény nagyon jelentősen képes csökkenteni a vércukorszintet: 22 milligramm per deciliterrel, ez összehasonlítható a gyógyszerek hatásával. De ez nem jelenti azt, hogy le kell mondania a gyógyszeres kezelésről, csak a köményt fontos beiktatni az étrendbe” – mondta Malysheva.

Mihail Konovalov szemészorvos kifejtette, hogy a szem retináját sűrűn borítják erek, és a cukorbetegséggel megváltozik a vérzés, és a retina szövete romlik. Ennek eredményeként az ember elveszíti a látásélességet, és a kömény hozzáadása az étrendhez segít csökkenteni ezeket a kockázatokat.

Emellett Konovalov megjegyezte, hogy a fűszer a legerősebb antioxidáns is. Az orvos rámutatott, hogy ezek nagyon hasznos anyagok, amelyek megvédik az idegszövetet a peroxidációtól. Herman Gandelman kardiológus hozzátette, hogy a kömény foszfort is tartalmaz, amely a vér savassági szintjéért felelős. Szükséges a szervezetben az energiaképződéshez.

A szakértők azt tanácsolták, hogy a köményt tartalmazó ételek főzésekor ne tegyük ki a fűszert hőkezelésnek, hogy minél több jótékony tulajdonságát megőrizzük. Az orvosok a kömény felhasználásának legjobb módjaként a magok zöldségsalátákhoz való hozzáadását nevezték meg.

Elolvasom a cikket