Öt szeszféle, ami hasznos

Az alkohol egy ősi ital, amely évezredek óta kíséri – és kísérti – az emberiséget. Megfelelő és mértékletes fogyasztása bizonyos előnyökkel járhat a szervezet számára – írja a Sports.kz. Mint a cikkből egyebek mellett kiderül, a helyes és tartózkodó italozás csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek, például a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázatát, a vér koleszterinszintjét, de javítja a veseműködést, és apasztja bizonyos ráktípusok létrejöttének kockázatát is.

A tudósok szerint az egyik „jótevő” szesz a sör. A B-vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag nedű ésszerű mennyiségben fogyasztva előnyös lehet. Ugyancsak ide sorolható a Tequila. Az agavéból készült ital agavint tartalmaz, és ez segíthet szabályozni a vércukorszintet, és támogatja a máj egészségét is.

A pezsgő az ünnep öröme mellett antioxidánsokat visz a szervezetbe, támogatja az egészséges bőrt és a látást – míg a sherry polifenolokat és rezveratrolt tartalmaz, amelyek antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Elolvasom a cikket