Sztáredzőt igazolt a Telekom Veszprém

Xavi Pascual távozik a Dinamótól. Óriási ajánlatot tett neki a Veszprém, már csak a kivásárlási összegről tárgyalunk, de szerintem nem lesz semmi probléma. Javasoltak nekünk valamit, de azt akarjuk, hogy teljes egészében kifizessék – nyilatkozta a fanatik.ro oldalon Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke.

Xavier Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg. Az elmúlt három idényben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa-liga negyedik helyezés a mérlege.

Az elmúlt három idényben a Telekom Veszprém vezetőedzője Momir Ilic volt, segítője pedig Gulyás Péter. Mérlegük két bajnoki cím és három kupagyőzelem. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe csak egyszer tudtak bejutni. Utóbbi idén nem sikerült, ezért az elégedetlen szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték a klubvezetéstől, hogy ne hosszabbítsák meg Ilicék lejáró szerződését.

Elolvasom a cikket