Törökország hivatalosan csatlakozik a BRICS-csoporthoz

Kemény bejelentést tett kedden Törökország külügyminisztere, Hakan Fidan – írja a Reutersre hivatkozva az Oroszhírek.hu. Mint utalnak rá, Ankara csatlakozni szeretne a BRICS-országok csoportjához, és fel kívánja vetni a kérdést a gazdasági szövetség tárcavezetőinek közelgő oroszországi találkozóján.

Fidan háromnapos kínai látogatása során újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy hazája már régóta vár arra, hogy az Európai Unió tagja legyen, de évek óta az egyes tagok ellenállásába ütközik. Ebben az összefüggésben Ankara most a BRICS-országokat tekinti az integráció alternatív platformjának – magyarázta Hakan Fidan.

A pekingi Kína és Globalizáció Központban (CCG) tartott rendezvényen Fidan elmondta, hogy várakozással tekint a csoport külügyminisztereinek találkozójára, amelyen Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika, Irán, Egyiptom, Etiópia, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek képviselői vesznek részt. Az eseményre a jövő héten kerül sor az oroszországi Nyizsnyij Novgorod városában.

Elolvasom a cikket