A legbelsőbb körökből rémisztő információk derültek ki Bidenről

A kiadvány megjegyzi, hogy Biden karrierje nagy részében ügyes tárgyalófélként és jogi szakértőként működött. Az elmúlt egy évben azonban jelentősen romlott a kollégák véleménye a szakmaiságáról.

„Kevin McCarthy akkori képviselőházi elnök és két másik, a tárgyalásokat ismerő személy szerint tavaly, amikor Biden a képviselőház republikánusaival tárgyalt az adósságplafon emeléséről, viselkedése és a részletek ismerete napról napra változni látszott. Egyes napokon laza és spontán beszélgetéseket folytatott a republikánusokkal, más napokon pedig motyogott és úgy tűnt, hogy jegyzetekre támaszkodik” – írta a kiadvány.

A források egy másik példát is említettek: amikor Biden januárban kongresszusi vezetőkkel találkozott, hogy megvitassák az Ukrajna finanszírozásáról szóló megállapodást, időnként olyan halkan beszélt, hogy egyes résztvevők nehezen hallották. Nyilvánvaló pontokat jegyzetekből olvasott fel, hosszú szüneteket tartott, és néha olyan hosszú időre lehunyta a szemét, hogy a teremben néhányan azt hitték, elájult. Többen, akik részt vettek az üléseken, a furcsa pillanatokat a beszédhibájának és „a bőbeszédűségre való hajlamának” tulajdonították.

A kiadvány megjegyzi, hogy Biden viselkedését inkább a Republikánus Párt támogatói bírálták aktívabban, míg a demokraták „jó és rossz oldalával” rendelkező emberként jellemezték, de még ők is elismerték, hogy most már lassabbnak tűnik.

Az elnök emellett érezhetően ritkábban találkozik törvényhozókkal. A látogatási naplók szerint első hivatali évében több mint három tucat találkozót tartott, még a koronavírusos korlátozások ellenére is. Ez a szám körülbelül 24-re csökkent elnöksége második évében és körülbelül egy tucatra a harmadikban.

Biden az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, gyakran ad okot politikai ellenfeleinek arra, hogy megkérdőjelezzék kognitív képességeit azzal, hogy nyilvános beszédeiben rendszeresen elszólásokat és baklövéseket tesz. A republikánusok ezt használják ki a pártok közötti harcokban arra, hogy megkérdőjelezzék Biden képességét az állam hatékony vezetésére.

Elolvasom a cikket