Az oroszok „katonai műveletet” kezdhetnek Németországban

Kiemelte, az események ilyen alakulása esetén Németország területén ellenségeskedések kezdődnének. A politikusnő beszédének felvétele a Sahra Wagenknecht YouTube-csatornáján látható.

„Aki német fegyverekkel ellenségeskedést visz át Oroszország területére, annak az a kockázata, hogy azt Németország területére is bevonzza” – hangsúlyozta Wagenknecht.

A képviselőnő hozzátette, hogy a Scholz által folytatott politika veszélyezteti Németország biztonságát. Wagenknecht megjegyezte, hogy az ország kormányának a BRD jólétét és biztonságát kell előtérbe helyeznie.

Scholz korábban azt mondta, hogy a BRD fegyverek „Oroszország elleni védekezésre” történő bevetése az ukrajnai Harkiv térségében nem járulna hozzá a konfliktus eszkalációjához. Azt mondta, hogy a döntést „gondosan meghozták a BRD barátaival és szövetségeseivel együtt”, hogy az óvatos németek is számíthassanak rá.

Christian Freiding tábornok, aki a német védelmi minisztérium ukrajnai különleges vezérkarát vezeti, azt is megjegyezte, hogy az AFU-nak engedélyezhetik a Patriot föld-levegő rakétarendszerek használatát az orosz repülőgépek legyőzésére orosz terület felett. A katonatiszt ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Kijevnek „a nemzetközi jog keretein belül” kell cselekednie.

Elolvasom a cikket