Erox Martini szerint baj van Magyar Péter hitelességével

Bán Kata
2024. június 5. szerda. 11:48

A kettős állampolgároknak nincs egyszerű dolguk a hétvégi európai parlamenti választáson szavazatuk leadásakor, ám Erox Martini énekes, előadóművész, zeneszerző és dalszerző, mint azt lapunknak elmondta, ezzel is megbirkózik. Erox ugyanis, aki több mint harminc éve él és dolgozik Magyarországon, kettős állampolgár, mivel Olaszországban, Palermóban született, így olasz állampolgár is.

Ezért történhet meg az, hogy az Európai Unió két országában is leadhatja szavazatát. A Magyar Hírlapnak elmondta, hogy vasárnap kora reggel Budapesten szavaz, majd azonnal indul Olaszországba, hogy otthon is megtegye mindezt.

„Számomra mindkét hazámban fontos a mostani választás. Magyarországon azért, mert jó az irány, a regnáló kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, és ez közel áll a gondolatvilágomhoz. Bízom Orbán Viktor miniszterelnök úrban és stábjában, rengeteg munkát tettek az ország védelmébe és működésébe. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy legalább utólag felköszöntsem születésnapján a miniszterelnök urat, Isten éltesse sokáig. Természetesen ugyanezt a békepárti politikai irányt szeretném szülőhazámban, Olaszországban is látni. Giorgia Meloni, aki az első női vezetője a szülőföldemnek, szintén azt az irányt képviseli amit én is magaménak vallok, ezért is fontosnak tartom, hogy hazautazzak az EP választásra, s leadjam a szavazatom” – fejtette ki véleményét az énekes.

Erox Martinit kérdeztük a kampányról, nem utolsósorban a magyar ellenzék soraiban tapasztalt változásokról, a Tisza Párt és Magyar Péter feltűnéséről.

„Úgy tapasztalom, hogy a megszokottnál is durvább a mostani kampány, ami annak is köszönhető, hogy Magyarországon helyhatósági választások is lesznek – felelte Erox. – Természetes, hogy az ellenzék is mindent megtesz azért hogy bekerüljön a politika vérkeringésébe, ugyanakkor a Magyar Pétertől elhangzó ígéretek számomra „dobálózásnak” tűnnek. Szerintem idővel már csak ködbe vesző szavak lesznek, legalábbis ezt tapasztaltam eddig az ellenzék részéről más pártok esetében is. Van egy olasz mondás, amelyet édesapám mindig az eszembe vésett: jobb megtartani a megszokott embert, akit már ismerünk, mint kiváltani egy úgynevezett »jóemberre«, akit nem ismerünk. Én hűséges vagyok az elveimhez, és amit eddig láttam és tapasztaltam a mai vezetéstől, az számomra megfelelő, az irány jó, és kívánom a regnáló kormánynak, hogy a továbbra is folytassa azt az utat, amit eddig is tett” – fogalmazott a dalszerző énekes.

Elolvasom a cikket