A szív- és érrendszeri betegségek világszerte nagyon gyakoriak, és kialakulásuk egyik fő oka a magas koleszterinszint. Ez vezet az erek érelmeszesedéséhez, és a falakon koleszterinplakkok képződnek, amelyek beszűkítik az ereket, vagy akár el is zárják azokat – írta a news.ru.
Vannak azonban olyan termékek, amelyek képesek blokkolni a szervezetben zajló veszélyes folyamatokat. Sunny Patel doktor azt tanácsolta, hogy a lenmagot is vegyük be az étrendünkbe, mivel bizonyított a koleszterinszint elleni hatékonyságuk.
„Omega-3 zsírsavakban gazdagok, és segítenek csökkenteni az LDL (»rossz« koleszterin), a trigliceridek és a vérnyomást is” – mondta az orvos.
Megjegyezte, hogy a lenmag megszünteti a gyulladást és javítja a szívműködést. Ha ezeket a magvakat rendszeresen fogyasztjuk, az összkoleszterinszint átlagosan tíz százalékkal, a „rossz” koleszterinszint pedig hét százalékkal csökken. A szakértő azt tanácsolta, hogy naponta egy-két evőkanál lenmagot fogyasszunk.