Így támogatja Katalin hercegnét a királyi család a rákbetegsége óta

Katalin hercegné márciusban jelentette be a betegségét, III. Károly király pedig februárban. Emellett Sarah Fergusonnál is diagnosztizálták a betegségét, aki most a People magazinnak beszélt az összetartásról.

Katalin hercegnét az egész család segíti a gyógyulásban.

Sára yorki hercegnénél két éve diagnosztizáltak először rákot. Akkor mellrákot állapítottak meg, később pedig kiderült, melanómája van. III. Károly királynál szintén felfedezték a betegséget, később pedig Katalin hercegné is elárulta, hogy daganatos megbetegedés miatt megelőző kemoterápiát kap.

A hercegné a People magazinnak mesélt a királyi családról. Elárulta, hogy jobban van, a melanómája nem terjedt el, és a mellrák miatt szükséges operáció után is felépült.

„Szerintem a kulcs az, hogy senkinek ne kelljen ezzel egyedül szembenéznie. Helló, mindannyian itt vagyunk” – mondta az interjúban. Elárulta, hogy az egész család nagyon támogató, mindenki próbálja segíteni a másikat.

Sára yorki hercegné szerint nagyon pozitív, hogy a királyi család ennyire tisztán kommunikál a betegséggel kapcsolatban. Emellett támogatnak egy központot, ahol a rákkutatással foglalkoznak.

„A walesi hercegné olyan bátor volt ezzel a videóval. Úgy gondolom, hogy a család egysége kulcsfontosságú. Szeretem, hogy a királyi család mind támogatja egymást, és folytatják. Az élet kulcsa az, hogy mindannyian támogassuk egymást” – magyarázta az interjúban.

A királyi család korábban sosem kommunikált a családtagok betegségéről. Később kiderült, III. Károly király azért szerette volna bejelenteni a diagnózisát, hogy ezzel is felhívja a lakosság figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára.

Elolvasom a cikket