Két rangos nemzetközi toplistán a Besh o droM új lemeze

Két irányadó nemzetközi online portál minden hónapban közzéteszi a legjobb világzenei albumok listáját: A World Music Charts Europe (WMCE), ahol ötven világzenei rádiós szakember validálja a lemezeket, és a Transglobal World Music Charts, ahol a világ minden tájáról származó világzenei szakemberek értékelik az albumokat.

Júniusban a Besh o droM Hova lesz a séta? című, március végén a Fonó gondozásában megjelent albuma felkerült mindkét jelentős nemzetközi toplistára! A WMCE toplistán a legjobb húsz lemez között egyetlen magyar albumként a hetedik helyen, a Transgobal World Music Charts negyvenes listáján pedig egyetlen magyar lemezként a huszonegyedik helyen listázzák a zenekar új albumát.

Az idén negyedszázados jubileumát ünneplő Besh o droM torta helyett lemezzel ünnepel. Tíz dal szerepel a Hova lesz a séta? című albumon. A tőlük megszokott unikális hangzást ezúttal főként magyar nyelven felcsendülő népdalokból, szomszédos országok dallamaiból, ritmusaiból sodorták össze.

A számok mindegyike magán viseli a zenekar elnyűhetetlen energiáit, és széles zenei látószögét. A helyenként rock, vagy drum and bass köntösbe bújtatott dalokat fiatalkoruk meghatározó zenei emlékei ihlették, hegyezve a most fiatal hallgatók fülét. Folytatják az utat, amit 25 éve hangos sikerrel ülnek meg. Az album vélhetően az idei fesztiválszezon csemegéje lesz, megtalálható a Fonó webshopjában a digitális felületeken és a terjesztőknél.

A lemezen hallhatjuk:

Fundák-Kaszai Lili: ének

Barcza Gergely: szaxofon, kaval, klarinét, EWI

Pettik Ádám: ének, Peckdrum, kanna, ütős hangszerek

Herr Attila: basszusgitár

Szumper Ákos: dob

Hámori Máté: gitár

Seres Vilmos: klarinét

Lisztes Jenő: cimbalom

Elolvasom a cikket