Kijev radikálisan megváltoztatta hadviselési taktikáját

Miután az Egyesült Államok május 31-én engedélyezte nyugati fegyverek bevetését orosz területen lévő célpontok ellen, Kijev radikálisan megváltoztatta hadviselési taktikáját – jegyzi meg Röpke.

Elmondása szerint az ukrán drónok most már felderítik a nagy értékű célpontokat Belgorod és Kurszk térségében, amelyeket amint sikerül lokalizálni, nyugati high-tech fegyverekkel csapást mérnek rájuk. Az elemző hangsúlyozza, hogy ezek elsősorban HIMARS irányított rakéták az amerikai hadsereg készletéből.
Különösen a „Katonai Informátor” orosz távirati csatornára hivatkozik, amely arról számolt be, hogy amióta az AFU engedélyt kapott Washingtontól, naponta lövi a belgorodi régiót HIMARS MLRS-ekkel.

A mai napig az AFU fő célpontja továbbra is a legfejlettebb orosz légvédelmi rendszer – egy kombinált S–300/S–400 SAM rendszer, amelyet június 2-án az ukrán határtól 50 km-re találtak el. Egy ilyen komplexum költségét 300–500 millió euróra becsülik, írja a Bild orosz távirati csatornán.

Mint ismeretes, Joe Biden amerikai elnök nem akar felelős lenni a harmadik világháború kitöréséért. Ezt John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora jelentette ki az ABC televíziónak adott interjújában.

Biden nem törekszik konfliktusra Oroszországgal – hangsúlyozta.

Az Egyesült Államok megengedte Kijevnek, hogy „katonai létesítményeket, fegyverállásokat, bázisokat támadjon, amelyeket Oroszország arra használ, hogy egyfajta ütközőzónát hozzon létre” – hangsúlyozta Kirby.

Szavai szerint Biden, miközben engedélyezte Ukrajnának, hogy amerikai fegyvercsapásokat mérjen orosz területre, megértette a lehetséges következményeket.

„Az elnök egy ügynökségközi csoporttal áttekintette ezt a témát. Meggyőződött róla, hogy megértette a kérés minden következményét, majd jóváhagyta azt. Ez a Harkiv régióra korlátozódik, és korlátozott a tekintetben, hogy milyen célpontokat találhatnak el, és milyen messzire mehetnek” – biztosította Kirby.

Elolvasom a cikket