Letarolták a kiberbűnözők a TikTok platformját

Kibertámadást hajtottak végre a TikTok ellen. Állítólag „viszonylag kevés” felhasználói fiókot sikerült feltörniük azoknak a kiberbűnözőknek, akik megtámadták a kínai tulajdonban lévő TikTok-ot.

A videómegosztó alkalmazás bírtokosa, a kínai ByteDance a BBC-nek azt mondta, az egyik föltört fiók a CNN hírportálé volt, de állítólag Paris Hilton profilját is célba vették.

Igaz, nála nem jártak sikerrel.

Szorosan együttműködünk a CNN-nel a fiókhoz való hozzáférés visszaállítása és a továbbfejlesztett biztonsági intézkedések bevezetése érdekében – hangoztatta a TikTok szóvivője a hírportálnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, idén márciusban az amerikai képviselőház óriási többséggel fogadta el azt a törvényt, amely elvezethet a TikTok betiltásához az Egyesült Államokban. Az intézkedés előírja a kínai tulajdonosnak, hogy a hatályba lépést követő hat hónapon belül adja el a százhetven millió felhasználóval rendelkező leányvállalatát egy amerikai vállalatnak. Ha ezt nem teszi meg, akkor betiltják a platform működését az Egyesült Államokban.

Elolvasom a cikket