Zelenszkij kaszinót vásárolt Cipruson?

MH
2024. június 5. szerda. 7:02

Még nem erősítették meg azokat a török ​​sajtóértesüléseket, amelyek szerint Zelenszkij kaszinót szerzett Cipruson, Kyreniában – mondta újságíróknak Nikosz Hrisztodoulides, Ciprus elnöke, akinek nyilatkozatát a Sigma tévécsatorna közvetítette, amiről a ria.ru is írt.

„A Ciprusi Köztársaság illetékes szolgálatai kivizsgálták ezt a kérdést, de jelenleg semmi ilyesmit nem állapítottak meg, ha a vizsgálat más szolgálatokkal és országokkal együttműködve befejeződik, lesz mit mondanunk” – mondta Christodoulides. Elmondása szerint „öt perccel” az újságírókkal való találkozó előtt közölték vele, hogy még semmi ilyesmit nem állapítottak meg.

A török ​​média arról számolt be, hogy a Film Heritage Inc megvásárolta az észak-ciprusi Vuni Palace szállodát és kaszinót. Film Heritage Inc. Belize -ben bejegyzett és Zelenszkij tulajdonában lévő, Zelenszkij offshore cégeiről a Pandora Papers nyomozása tett közzé információkat. Az Odav Tv szerint a vásárlás 2024 májusának elején fejeződött be. A tranzakció összege ismeretlen, a kaszinó ára 150 millió font sterling lehet. A létesítmény 2006-ban épült, írja a média.

Ukrajna ciprusi nagykövetsége hazugságnak nevezte a kiadványt, amelyet „az orosz propaganda terjesztett”, azzal a céllal, hogy „diplomáciai feszültséget keltsen Ukrajna és Ciprus között” – jelentette a tévécsatorna.

Elolvasom a cikket