Tervező nélkül maradt az egyik leghíresebb divatház

Az utóbbi években több változás volt a luxusmárkáknál. 2022-ben távozott Alessandro Michele a Gucci éléről. Az ő helyét Sabato de Sarno vette át, aki több újítást is bevezetett. Michele áprilistól már a Valentinonál folytatja a karrierjét. Pierpaolo Piccioli az év elején távozott a Valentinotól, ő 2008 óta volt kreatív igazgató a márkánál, azt viszont még nem tudni, hol folytatja – írja az Elle.hu.

A változások azonban nem csak az olasz márkáknál figyelhetőek meg, mivel a Chanel egy közleményben erősítette meg, hogy Virginie Viard távozik a márka éléről. A tervező 30 éve dolgozott a luxusmárkánál, évtizedekig volt Karl Lagerfeld a mentora, így logikus volt, hogy a tervező halála után ő lesz a művészeti vezető.

„Chanel megerősíti Virginie Viard távozását, miután a divatkollekciók művészeti igazgatójaként öt évig tartó gazdag együttműködést dolgozott ki, melynek során a Chanel kreatív örökségét tiszteletben tartva megújította a ház fazonjait, és csaknem harminc évet töltött a divatházban. Hamarosan bejelentjük az új kreatív vezetőt. A Chanel szeretne köszönetet mondani Virginie Viardnak a Chanel divatjához, kreativitásához és vitalitásához nyújtott jelentős hozzájárulásáért” – olvasható a közleményben.

A divatház többet nem árult el, így Virginie Viard távozását sem indokolták meg. A tervező az elmúlt években szép számokat hozott a divatháznak, bár a divatkedvelők körében elmaradt a sikere. Sokan szerint a Chanel divatbemutatói hétköznapibbak lettek, és a Karl Lagerfeldtől megszokott folyamatos megújulás sem jelent meg nála annyira intenzíven.

Elolvasom a cikket