A tetoválások halálos következményeit nevezték meg

A szakértő megjegyezte, hogy a kétes intézményekben az előző ügyfél bioanyaga néha a tűhegyeken marad.

A gyanús létesítményekben fennáll a vér útján terjedő fertőzések, például a HIV-fertőzés veszélye. Még a drága szalonokban is lehet spórolni a berendezések sterilizálásán, ami miatt a tűkön maradhatnak az előző ügyfelek vérének részecskéi vagy olyan mikroorganizmusok, amelyek fertőzést okozhatnak – mondta Umnov.

A szakértő emlékeztetett arra, hogy a tetoválás olyan seb, amelynek gyógyulása körülbelül két hónapig tart. A sebész hangsúlyozta, hogy ha nem tartják be a higiénét, nagy a valószínűsége a sérült bőrfelület elgennyesedésének.

Korábban a svédországi Lund Egyetem tudósai azt mondták, hogy a tetoválások jelenléte a testen növelheti a limfóma kialakulásának kockázatát. A szakemberek 11 905 ember körében végeztek elemzést. Összehasonlították a limfómával diagnosztizált betegek egy csoportját és egy olyan kontrollcsoportot, amely nem szenvedett ebben a betegségben. Ennek eredményeként megállapították, hogy a tetoválással rendelkező embereknél 21 százalékkal magasabb a rák kialakulásának kockázata.

Elolvasom a cikket